Styrelse och danslärare

Styrelse och danslärare

Lina Denevald

Ordförande och danslärareLina Denevald är född och uppvuxen i Krim Ukraina. Redan som femtonåring började hon att leda sina första barngrupper i dans.
1997 färdigställde hon sin 6-åriga dansutbildning med inriktning - Konstnärlig dans.
Hon flyttade med sin familj till Boden, Sverige 2010. Inom två år började hon att leda dansgrupper genom Bodens gymnastiklubb.
2016 grundade hon tillsammans med föräldrar ”Art Dance Studio förening”.


Lina är mellanstadielärare, undervisar i dans på kvällstid och fortsätter hela tiden att driva dansen framåt med sina fantastiska koreografier och sitt otroliga ledarskap.”Min vision har alltid varit att få sprida dansglädje. Barnen ska få skapa sig sina egna dansupplevelser och genom vår vägledning utveckla sin teknik. Vårt mål är att de ska känna gemenskap och trygghet och genom det få fortsätta att skapa utifrån deras egna kreativa förmåga”
– Lina

Carita Lund

DanslärareCarita Lund är född och uppvuxen i Boden. Hon tog studenten från musikgymnasiet 2006. 
Under hösten samma år flyttade hon till Turkiet för att arbeta som showartist och ledare för barnklubben på Surmeli efes hotel.
2010 åkte hon vidare till England för att arbeta som barnflicka och kände då att musiken och barnen stod henne närmast hjärtat. Carita flyttade tillbaka till Boden 2012. 
Idag arbetar hon som pedagog på Hedenskolan, musicerar och leder lilla balettgruppen på söndagar.”Mitt hjärta brinner när jag får uttrycka mig genom musiken. Att dessutom få leda den lilla balettgruppen är väldigt inspirerande. Deras glädje och nyfikenhet gör att ingenting känns omöjligt. Dans och musik ger dem alla möjligheter till att tro på sig själv”
- Carita

Mathilda Nilsson

Danslärare

Mathilda är född och uppväxt i Boden, gick ut naturvetenskapliga programmet i boden 2019 men dansa har alltid funnits nära hennes hjärta. Hon har dansat och tillhört Luleå rytmik och balett sedan 3-årsåldern till 16-årsåldern och har haft tränare såsom Irina Marjova samt dansat för nivå 2-3 grupper. Med ett uppehåll som dansare själv på tre år vill hon börja om igen genom att dela ut sin kunskap inom klassisk balett till andra.


Styrelse


Lina Denevald
Ordförande


Susanne Eltoft
Kassör


Therese Björk
Sekreterare


Angelica Ahlbäck
Ledamot


Carita Lund

Ledamot


Marisanna Raappana
Ledamot


Anna Johansson
Suppleant


Mari Nilsson
Revisor


Lena Westerlund
Revisor


Kristian Johansson
Valberedning