Danskurser

10 % rabatt till våra medlemmar

Danskurser

Här nedan finner du de danskurser vi på Art Dance Studio i Boden erbjuder.

Låter det spännande och intressant?

Skicka in din anmälan via formuläret du hittar i länken "Till anmälan"

 

Modern dans 7-11 år

Nybörjare och fortsättning och nybörjare

Modern dans innehåller flera olika stilar. Barn kommer att utveckla sin koordination och styrka, lära känna olika moderna musikstilar, utveckla rytmkänsla och prova på olika moderna dansstilar.

Lektioner består av övningar i balans och styrka, rytmik och stretching. Barnen kommer att lära sig korta danskombinationer i olika dansstilarna, improvisera och dansleka.

Kursstart: hösten 2019 v 37

Dag: onsdag

Tid:  17.30-18.30 (nybörjare och fortsättning 7-11 år)

         18.35-19.35 (fortsättning 7-11 år)

Antal lektioner per vecka: en gång i veckan

Antal lektioner per termin: 12

Lektionens längd: 60 min

Pris: se avgifter

Kursledare: Lina Denevald


Balett ungdomar Fortsättning

 

Kursstart: hösten 2019 v 37

Dag: söndag

Tid: 16.45-17.45

Antal lektioner per vecka: en gång i veckan

Antal pass per termin:  12

Lektionens längd: 60 min.

Pris: se avgifter

Kursledare: Lina Denevald


Klassisk balett är inte bara en dans, det är en livsstil som kräver hängivenhet och hårt arbete med sin kropp. Balettövningar kommer att ge barnen en vacker hållning och en graciös gång som förvaras för hela livet. Barnen ska lära sig att förstå klassisk musik och dans, utveckla styrka och koordination.  Deras inhämtade koreografiska kunskaper kommer att främja kunskaper i andra dansstilar.

Lektionerna består av stångövningar, övningar i mitten av salen, diagonalövningar, stretching och balettdanskombinationer.


Barnbalett är en introduktion till den klassiska baletten. Barnen lär sig grunderna varvat med rytmik och enkla danskombinationer. Under glada dansformer kommer barnen att utveckla koncentration och koordination, lära könna och förstå klassisk musik och andra musikstilar, utveckla rytmkänsla och hållning.

Under den här dansterminen erbjuder vi barnbalett  för barn 3-6 år där alla flickor och pojkar som älskar dans är välkomna!

OBS! Begränsat antal platser.

Kursstart: hösten 2019 v 37

Dag: söndag

Tid: 10.30-11.05 (barn 3-4 år)

Kursledare: Carita Lund, Mathilda Nilsson

Tid: 11.30-12.30 (barn 5-6 år)

Kursledare: Mathilda Nilsson


Antal lektioner per veckan: en gång i veckan

Antal lektioner per termin:  12

Lektionens längd: barn 3-4 år -35 min barn 5-6 år  60 min

Pris: se avgifter


 

"Mitt kulturintresse väcktes till liv redan som liten flicka, fanns och finns inget bättre för mig än sång, teater och dans. När jag arbetade som ledare för barnklubben på en resort insåg jag att barn är det jag vill inspirera och leda. Jobbar för närvarande som pedagog på Hedenskolan i Boden. Detta känns som att det blir en ny betydelsefull uppgift.

Jag ser fram mot dansen tillsammans med era barn."

Carita Lund

"Att dansa har alltid funnits nära mitt hjärta. Nu vill jag dela ut min kunskap inom klassisk balett till andra."

Mathilda Nilsson

Balett 7-11 år - Nybörjare och fortsättning

Balett 7-11 år - Fortsättning

Balett nybörjare och fortsättning

På balettlektionerna lär sig barnen balettgrunderna varvat med rytmik och enkla danskombinationer. Under glada dansformer kommer barnen att utveckla koncentration och koordination, lära känna och förstå klassisk musik och andra musikstilar, utveckla rytmkänsla och hållning.

De kommer att lära sig grundläggande balettsteg, arm- och fotpositioner, öva vid balettstången och i mitten av salen. Lektionerna kommer att kombineras med diagonalövningar, gymnastik och utvecklande danslekar.

Under den här terminen erbjuder vi danskurser i balett och modern dans för barn 7-11 år där alla flickor och pojkar som älskar dans är välkomna!

 

OBS! Begränsat antal platser

Kursstart: hösten 2019 v 37

Dag: söndag

Balett 7-11 år nybörjare och fortsättning

Tid: 13.00-14.00

Balett 7-11 år fortsättning

Tid: 14.05-15.35

Antal lektioner per vecka: en gång i veckan

Antal lektioner per termin: 12

Lektionens längd: 90 min

Pris: se avgifter

Kursledare: Lina Denevald


Dans är mycket viktig för små barns fysiska och estetiska utveckling och ger bra grund för någon sport eller dans i framtiden. Med hjälp av dans och lek kan barnen utveckla sin identitet, kreativitet och kognitivt tänkande.

Dans är en syntes av flera konster där musik är en viktig del av dem. Redan från första lektionerna i dans  lär barnet sig grunder i koreografi, lyssnar till rytmer i olika musikstilar, lär sig skilja mellan musikaliska nyanser och tempo, provar på olika dansrörelser, härmar pedagogen, andra barn och improviserar själv.

Danslektioner hjälper barn att utveckla förmågor som organisation, koncentration, tålamod samt lust att lära och utvecklas.

Modern dans ungdomar

Fortsättning och nybörjare

Kursstart: hösten 2019 v 37

Dag: onsdag

Tid:  19.40-20.40

Dag: söndag

Tid: 15.40-16.40

 

Antal lektioner per vecka: en/två  gånger i veckan

Antal lektioner per termin:  12/24

Lektionens längd: 60 min

Pris: se avgifter

Kursledare: Lina Denevald


 Ungdomarna kommer att utveckla sin koordination och styrka, lära känna olika moderna dansstilar som jazz och jazzmodernt, utveckla rytmkänsla.

Lektionerna består av olika dansövningar, diagonalövningar och stretching. Dansarna kommer att lära sig danskombinationer i olika dansstilar och improvisera. Terminen avslutas med en kostymerad dansföreställning (hösttermin) och öppen lektion (vårtermin).